ASTANA TİCARET ODASI ATO'YU MODEL ALDI

Astana Ticaret Odası ile ortak hedefler doğrultusunda işbirliği içerisinde çalışarak Türkiye ile Kazakistan arasında karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Sağlık 11.01.2014 12:48:24 0
ASTANA TİCARET ODASI ATO

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Astana Ticaret Odası ile ortak hedefler doğrultusunda işbirliği içerisinde çalışarak Türkiye ile Kazakistan arasında karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

 ATO Başkanı Salih Bezci, Kazakistan’ın başkenti Astana’da iki ay önce kurulan Astana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerini makamında kabul etti. Astana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dauren A. Zhaksybek,  ticaret odası olarak kuruluş işlemlerini tamamlamalarının ardından, çalışmalarına yön vermesi için bilgi almak amacıyla Türkiye’nin Başkenti’nin ticaret odasına ziyaret düzenlediklerini söyledi. Başkan Zhaksybek, Kazakistan hükümetinin önlerine “en iyi olma” hedefi koyduğunu belirterek, bunun yolunu ATO’dan öğreneceklerini ve ATO’yu model aldıklarını ifade etti.

 “ASTANA TİCARET ODASIYLA İLE KARDEŞİZ”

 ATO Başkanı Bezci de kabulde yaptığı konuşmada, ATO’nun kurumsal yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. ATO’nun 150 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük ikinci odası olduğuna dikkat çeken Bezci, “Biz ortak çalışmalar yürütmek amacıyla bazı ülkelerin başkentlerinin ticaret odalarıyla kardeş oda anlaşmaları yapıyoruz. Kazakistan ile ortak bir tarihi geçmişimiz var bu yüzden Astana Ticaret Odası ile zaten kardeşiz. Bu kardeşlik doğrultusunda çalışmaya da hazırız. Astana Ticaret Odası’nın bizi örnek almasından gurur duyarız ve üyelerle ilişkiler ile üyelere yönelik hizmetler konusunda kendilerine yardımcı olmaya her zaman hazırız” dedi.

 ATO’nun üyelerine verdiği rutin belge hizmetlerinin yanı sıra şehir ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara da ağırlık verdiğinin altını çizen Bezci, ATO olarak inşa ettikleri 3 bin 500 kişi kapasiteli kongre merkezinin ulusal ve uluslar arası kongrelerle sergilere ev sahipliği yaptığını anlattı.

 Ankara’ya uluslararası fuar alanı kazandırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, Ankara İl Özel İdaresi, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Akyurt Belediyesi ile olarak ortak şirket kurduklarını bildiren Bezci, fuar alanının mimari projelerini gösterdi ve bir yıl sonra Ankara’da uluslararası fuar düzenlenecek duruma gelineceğini söyledi.

Cumhuriyet’le yaşıt ATO’nun köklü geçmişiyle ve yerleşmiş kurumsal yapısıyla bölge ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bezci, ATO’nun başarılı çalışmalarının TOBB ve Akreditasyon kurulu tarafından “hizmet kalitesini mükemmel bir şekilde yerine getiren oda” olarak belgelendiğini kaydetti.

 Zhaksybek’in sorusu üzerine ATO’nun üyelerine yönelik eğitim çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Bezci, ATO olarak Astana Ticaret Odası ile her türlü işbirliğini gerçekleştirebileceklerini kaydetti ve  “Biz oda olarak bilgi birikimimizi ve deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

 Bezci,  Astana Ticaret Odası Başkanı Zhaksybek’e ziyaret anısı olarak Ankara keçisi ile Ankara kalesi figürlerinin yer aldığı ATO logolu bir masa takımı hediye etti. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA4

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04